.

MAKÜ Personeline İlk Yardım ve OED Eğitimi Verildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü öncülüğünde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Demir Barutçu tarafından MAKÜ personeline “İlk Yardım Güncelleme ve Otomatik Eksternal Defilatör (OED)” eğitimi verildi.

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak verilen sertifikalı eğitimler 15-24 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitimde ilk yardımın nasıl yapılacağı, hangi durumlarda ne gibi müdahale edileceği, ani kalp durmalarında kritik müdahaleyi gerçekleştirmeye yönelik geliştirilmiş bir elektro şok cihazı olan OED’nin kullanılması, sertifikalı ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından herhangi bir kişinin kalp krizi geçirmesi durumunda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapabilmesi için tasarlanmış elektro şok cihazlarının kullanımı konuları ele alındı.

Faaliyetler

• 2022 Yılı