.

Faaliyetler - 2019 Yılı

T.C

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

        Koordinatörlüğümüz tarafından; Üniversitemizde yeni hizmete giren Eğitim Fakültesi (A-B-D) Blok, Eğitim Fakültesi – Sanat ve Tasarım Fakültesi (C Blok), İlahiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Uyg. Arş. Merkezi (Kapalı Spor Salonu), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Hizmet Binası (Stadyum)-Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı, Prof. Dr. İlhan VARANK Kütüphanesi, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binaları için risk değerlendirme raporu ve acil eylem durum planları için gerekli şartname hazırlandı ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı gerekli Hizmet Alımı yapıldı. (Ek-1)

        Üniversitemiz birimlerince, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' nun 10/1 maddesi gereğince; "İşveren, İş Sağlığı ve Güvenliği yönünde risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlü" olduğundan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Yönetmeliği' nin 6. maddesine göre Risk Değerlendirme Ekipleri oluşturulması için yazı ile bildirimde bulunuldu ve Tüm birimlerin oluşturduğu ekiplerin listesinin Koordinatörlüğümüze bildirildi. (Ek-2)

        Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Yönergesi kapsamında Koordinasyon Kurulunda görev alacak en çok üyeye sahip 2 (iki) Sendikandan Üniversite Temsilcilerinin isimlerinin bildirildi. (Ek-3)-(Ek-3a)

        Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Yönergesi' nin, 8 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereğince 14/3/2019 tarihinde Kurul üyelerinin görev sürelerinin sona ermesi nedeni ile Koordinatör ve üyeleri yeniden görevlendirildi. (Ek-4)-(Ek-4a

        Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Yönergesi' nin, 8. maddesi 2 inci fıkrası gereğince 8/5/2019 tarihinde 2 Koordinatör Yardımcısı görevlendirildi. (Ek-5)

        6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun kapsamında İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesi 1. Fıkrası gereğince; Acil Durum Görevlileri az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde arama, kurtarma, tahliye ekibinde 50 çalışana en az 1 personel, yangınla mücadele ekibinde 50 çalışan için en az 1 personel görevlendirilmesi birimlerimize hatırlatıldı. (Ek-6)

        İlk kez görevlendirilecek olan Akademik, İdari ve Sürekli İşçi Kadrosunda bulunan personellerimize, “Arama, Kurtarma ve Tahliye” ile “Yangınla Mücadele” konusunda Strateji İş Birliği Proje Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce ücretsiz olarak eğitim verilmesi sağlandı. (Ek-7)-(Ek-7a)

        Bu kapsamda; Koordinatörlüğümüz ile Stratejik İşbirliği, Proje Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Yenileme Yangınla Mücadele konularında 2, Arama, Kurtarma ve Tahliye konularında 2 olmak üzere 4 eğitim düzenlendi ve 245 personel eğitim sonunda “Katılım Belgesi” almaya hak kazandı ve belgeler ilgili birimlere gönderilerek yasa gereği dosyalarına konulması sağlandı. (Ek-8)-(Ek-8a)-(Ek-8b)

         Üniversitemiz birimlerinde İlk Yardım Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince; İlk yardımcı belgesi bulunan personel görevlendirilmesi zorunlu olup, belge sahibi 63 personelin ilkyardımcı belgesi geçerlilik süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek olması ve bu süreye takiben 3 (üç) ay içerisinde yenilenmesi gerektiği için “Strateji İşbirliği Proje Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü” tarafından ücretli olarak personellerimize “Yenileme İlk Yardım Eğitimi” verilmesine, Yenileme İlk Yardım Eğitim ücretinin Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından ödenebilmesi için yazı yazıldı.Bu Eğitim 25-26-27 Haziran 2019 tarihleri arasında Yenileme ilk Yardım eğitimi planlandı. (Ek-9)-(Ek-9a)-(Ek-9b)

         Üniversitemiz, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında eğitim görecek öğrencilerimize, Strateji  İşbirliği Proje Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü kurs Uygulama faaliyetleri çerçevesinde 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde 29 öğrencimize, 28-29 Eylül 2019 tarihlerinde Gölhisar Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 213 öğrencimize İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilmesi sağlandı. (Ek-10)

        Üniversitemizde, yeni hizmete giren Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinde çalışan 55 personelimize ücretsiz olarak 8 Kasım 2019 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi. (Ek-11)

        Üniversitemiz birimlerinde ikinci kez İlk Yardım Yönetmeliği’ nin 19. maddesi gereğince; İlk Yardımcı Belgesi bulunan personel görevlendirilmesi zorunlu olup, Belge sahibi 54 personelin ilk yardımcı belgesi geçerlilik süresi 2019 Kasım ayı içerisinde sona erecek olması ve 3(üç) ay daha geçerliliğinin devam etmesi nedeniyle Strateji İşbirliği Proje Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü” tarafından ücretli olarak personellerimize 2-3-6 Ocak 2020 tarihleri arasında Yenileme İlk Yardım Eğitimi planlandı. (Ek-12)-(Ek-12a)


Faaliyetler

  • 2022 Yılı
  • 2021 Yılı
  • 2020 YIlı
  • 2019 Yılı
  • 2018 Yılı
  • 2017 Yılı
  • 2016 Yılı